Fritid & Vildmarks radio-POD

Den här vildmarkspodden produceras av Christopher Wackfelt som arbetar på Fritid & Vildmark och av Carl-Magnus Helgegren (tidigare P3 Dokumentär, Fliter mm). Vi pratar om jakt, fiske och vildmarksliv. Ibland med våra experter som arbetar på Fritid & Vildmark och ibland med 'random fiske- och jakt-kändisar' som det heter.

Gillar du vad du hör? Dela gärna med dina vänner på Facebook eller andra kanaler! Tack! /Chrille & C-M.

 
 
 
 

Avsnitt 13

Långhålls-skytte! Här får du träffa entusiasterna som skjuter på 300-500 meters avstånd. Dagens övning görs i samarbete med Sauer och Zeiss. Bland annat ger Michael Kvick från Zeiss handfasta tips på hur du ska tänka när du väljer optik och bössa för att få mest för pengarna och ett paket som du kan växa i. Och så bjuder vi såklart på en och annan dålig vits och några bra! Välkommen!

 

Avsnitt 12

Årets sista pod firar vi med en tillbakablick på årets godbitar, alltifrån Anders från Movitz! till vad Ulf Lindroth tycker kännetecknar en god jägare. C-M & Christopher sjunger O Helga Natt och ger tips om hur man lurar sina barn och krashar julfesten hos svärflräldrarna. Något för alla med andra ord. Tack för i år!!

 

Avsnitt 11

Tommy Holmberg berättar om toppfågeljakt, 21 år som jaktguide, de tidiga åren med 150 jaktdagar/år, barndomen och bisamråtts-jakten, jakten på 2 kg-harren, laxfiske med slipt-cane spö som barn, tidiga björnjakten utan gps, och utrustning: Sauer, Zeiss, Vorn-ryggsäckar, rabatter-erbjudanden, julklappstips och mycket mer!

 

Avsnitt 10

I det här avsnittet gästas vi av Johan Axelsson som gjort sig ett namn tillsammans med den modiga taxen Rut. Christopher Wackfelt (Fritid & Vildmark) har också två taxar. Christopher och Johan jagar tillsammans och passar på att ge goda råd för de som är nyfikna på drev- och grytjakt. Johan jagar även rådjur och vildsvin med sina taxar, vilket har gjort hans Rut till både omtalad stjärna och flerfaldig champion.

 

Avsnitt 9

Vi gästas av Ulf Lindroth som jagat sedan han var elva år. Ulf har en lång karriär inom den svenska jaktscenen: jägmästare, diverse fasta uppdrag på Svensk Jakt & Jaktjournalen, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet och troligtvis en av Sveriges genom tidernas yngsta jaktprovsdomare. Ulf bjuder på jakthistorier, arbetet med fjällgåsen, hur jakten förändrats genom åren, lockjakt på räv och mycket matnyttigt om finnspetsar och trädskällarjakt. Dessutom har Fiske-Mårten testat en enorm gummijigg för gäddfiske som heter GrisnLures - lokalproducerad i Skellefteå. Välkommen!

 

Avsnitt 8

Älgjakt, björnjakt, höst, Barnes kopparkulor, nya Garmin Alfa, Vornryggsäckar, Vakumpackare, slakt, knivar, intervju med Robban på Zodiac, preskriverade historier, många skratt - och mycket mer!

Alla prylar vi nämner i programmet hittar du här!

Barnes Kopparkulor

Barnes kopparkulor

Barnes VOR-TX är precisions ammunition laddad med de dödligaste kulor på planeten. Barnes, ledande innom utvekling av kulor erbjuder jägaren ultimata noggrannheten, terminal prestanda och handladdade precision i en fabrik laddad ammunition.

 

Garmin Alpha 50 T5 Halsband

Garmin Alpha 50 T5 Halsband

Garmin Alpha 50 är den nya generationens GPS/GLONASS-spårningssystem för jakthundar. Med systemet kan du spåra upp till 20 hundar med upp till 14,5 km bärvidd.

 

 

Vorn-ryggsäckar

Vorn jaktryggsäckar

Quick rifle release är namnet på vorns patenterade system att bära geväret i ryggsäcken och snabbt ta fram det vid skottmöjlighet.

 

Zodiac EasyHunt II 155MHz

Zodiac EasyHunt II

Zodiac EasyHUNT II passar dig som vill ha en enkel, prisvärd jaktradio utan en massa funktioner men med bibehållen kvalitet, räckvidd samt drifttid. Vatten- & stryktålig enligt IP54 och MIL STD.

 

 

Zodiac Waterproof

Zodiac Waterproof

Zodiac Team Pro Waterproof är en vidareutveckling av den pålitliga jaktradion Zodiac Team Pro, med mycket bra räckvidd, lång drifttid samt kristallklart ljud - allt oavsett väder och vind.

 

Tenderum Mörningstimer

Tenderum Mörningstimer

ed Tenderums Mörningstimer har du alltid full kontroll över mörningsprocessen och kan tryggt hänga ditt kött så länge att det får optimal mörhet och smak.

 

 

EKA Slaktset

EKA Slaktset

Skaft av SantoPrene™, greppvänligt och slitstarkt. Rosttrögt högvärdigt stål för bästa skärpa och hållbarhet. Levereras med nylonfodral samt hölster att spänna runt höften vid styckningsarbetet.

 

Fler slaktknivar

Fler slaktknivar

Vi har ett brett utbud knivar för både jakt och slakt: Eka, Outdoor Edge, Karesuando med flera!

 

 

Viltsäck Nylon 183cm

Viltsäck Nylon 183cm

Viltsäck 183cm lång Försluts mycket enkelt och smidigt med ett dragsnöre som skyddar köttet från flugor. Rekommenderas!

 

Finnvacuum Pro

Finnvacuum Pro

Finnvacum Pro Finnvacum Pro en av de mest kraftfulla kvalitetsmaskiner på marknaden. Maskinen är till största del byggd av rostfritt stål och är dessutom utrustad med dubbel svets, allt för att skapa den bästa möjliga vakuumförpackningen.

 

 

Tenderum Ärmskydd

Tenderum Ärmskydd

Tenderum Ärmskydd. Ärmskydden är speciellt praktiska vid urtagning av större djur. De täcker armarna från handleden och upp över armbågen. Det ger ett bra skydd vid såväl urtagning som slakt.

 

Allt från Slakt

Visa allt från slakt

Vi har allt du behöver: från köttkrokar till sågar. Kika gärna in och se vad du behöver för att lyckas "efter skottet"!

 

 

Avsnitt 7

I det här avsnittet summerar vi sommaren som varit, pratar med amatörfotografen Emma Eriksson, kör prylkoll, snackar om pågående och kommande jakt + preskriberade historier!

 

Avsnitt 6

Bästa tipsen för enkla och effektiva sätt att träna din hund inför jakten. Viktigt att tänka på med dragselar, expanderkoppel, simträning med flytväst och mycket mer! + C-M & Christopher summerar sommaren!

 

Avsnitt 5

Mårten Sandkvist arbetar på Fritid & Vildmark och är expert på predatorfiske och utrustning. Här tipsar han om abborrfiske, tankar om fiske vid olika lufttryck, tips på vad man kan göra om fiske går trögt. Dessutom pratar vi rökar, fiskehattar och såklart bjuder vi på en preskriberad historia, den här gången från Spanien. Gillar du vår pod? Dela den med dina kompisar!

Avsnitt 4

Den här veckan får Carl-Magnus & Christopher celebert besök i studion av Johan Rensfeldt, sångare i bandet Movits! som annars turnérar världen över. Vi pratar om bad, fiske av guldmakrill i Mexiko, big game, varför Rambo är bäst i Rambo 1... och som vanligt bjuder vi på flera bra presikriberade historier! Gillar du vår pod? Dela den med dina kompisar!

Avsnitt 3

I det här avsnittet snackar vi vildmarksutrustning med med Katarina som jobbar hos oss på Fritid & Vildmark - allt från kängor till frystorkad mat. Sen blir vi gästade av Börje Svanberg, 71 år från Sangis. Han berättar om vad det viktigaste man ska ha i kappsäcken på skogsturen, fågeljakt, kvinnojakt och den legendariska älgjaktspremiären i Sangis 1961! Mycket nöje!

Avsnitt 2

I det här andra avsnittet så ringer vi upp Anna-Lena som är och fiska stortorsk i Bodö, pratar med Seved Wiklund som startade Fritid & Vildmark för snart 30 år sedan och sen så tar vi vägen förbi en ritkigt bra "preskriberat-historia" som handlar om snöskottning och uppstoppade ugglor.

Avsnitt 1

Detta är första avsnittet av butiken Fritid & Vildmarks radio-pod. I det här avsnittet berättar vi lite om vilka vi är, vad du kommer att få höra i framtiden och så ringer vi och plågar fiske-mårten och undersöker hans skruvade passion för gäddfiske! :)