Hem » Jakt » Vapenvård » CLP Break-Free CLP 120ml

CLP Break-Free CLP 120ml

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
149 SEK

Vapenolja som rengör, vårdar och skyddar
Arbetar i temperaturer mellan -54 och +246 grader Celsius
Arbetar även efter exponering för saltvatten
Tillverkad av polymeriserade syntetoljor och friktionsreducerande tillsatser
Minskar slitage
Skyddar metallen mot rostangrepp
120 ml plastflaska
Break Free CLP är en vapenolja med tre enastående egenskaper. Den både rengör, smörjer och skyddar - det är just det förkortning CLP står för (Clean, Lubricate, Protect).

Break Free CLP rengör genom att effektivt bryta loss föroreningar och rost. Ämnet tränger in i ytan och rengör på djupet genom att ta bort smuts och rost.

De smörjande egenskaperna är mycket goda och ser till att alla rörliga delar arbetar friktionsfritt under lång tid. Break Free CPL har en formel som innehåller flera unika ingredienser, bland annat en speciell form av PTFE. Oljefilmen styrka och elasticitet reducerar friktion, minimerar slitage och förhindrar föroreningar från att byggas upp. Den sega och starka skyddsfilmen skyddar effektivt mot korrosion och slitage.

CLP togs fram under 70-talet för att möta amerikanska försvarsmakten "drömspecifikation" för en ny underhållsprodukt. Målet var att försöka ersätta åtta olika produkter med en enda som kunde hantera alla användningsområden. Över 400 produkter testades, men bara en höll måttet - Break Free CLP. Sedan dess är CLP "standard issue" inom amerikanska armén, flottan och flygvapnet. Det har även anammats av många andra länder (Sverige är ett av dem) och av NATO.

Kunder som köpt denna vara har även köpt