Hem » Vildmark » Vinter » Skidor » Åsnes Cecile BC Skidor 180cm

Åsnes Cecile BC Skidor 180cm

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
3499 SEK

Bred fjällskida som ger åkglädje för aktiva damer. Perfekt för skidåkning på fjället i varierande terräng. Markerad midja och en mittbredd på 56 mm gör att skidan är lättsvängd och har ett bra flyt i lössnö. Hel stålkant och moderat gåspann som är anpassat för damer.

En optimal fjällskida som ger åkglädje för aktiva damer. Skidan levereras med integrerat lås för korta stighudar. BC-bindning rekommenderas, men om du vill ha ännu bättre åkegenskaper kan du välja 75 mm.

Cecilie Skog är en av världens främsta äventyrare, polarfarare och klättrare. Hon är den enda kvinnan som bestigit de högsta bergen på alla sju kontinenter (Seven Summits) och dessutom gjort expeditioner till både Nord- och Sydpolen. 2010 skrev Cecilie historia igen, genom att korsa Sydpolen tillsammans med Ryan Waters, utan någon form av hjälp. Denna skida är utvecklad i samarbete med äventyraren Cecilie Skog.

Om du vill få ut så mycket som möjligt av Åsnes stighudssystem rekommenderar vi att du använder en anpassad stighud i mohair 45 mm vid kallt före/plan terräng. Vått före och brant terräng kräver en 45 mm syntetisk kort stighud.

Egenskaper:
- Allsidig damskida
- Låg vikt
- Extra solid stålkant
- Lättsvängd och med bra flyt
- Stighudslås för kort stighud

Specifikationer:
- Kärna: Träkärna i poppel
- Vikt: 1 900 gram (180 cm)
- Sidecut: 76-56-66
- Belag: Sintrat belag
- Stålkant: Hel stålkant, 1,9 x 2,1 mm
- Stighudslås: Ja
- Rekommenderad stighud: 45 mm bredd på kort stighud

Val av längd:
Generellt kan man säga att skidan bör vara 10–15 cm längre än användaren, men om man inte väger så mycket kan man gärna välja en lite kortare skida. Samma sak gäller för oerfarna skidåkare. Skidan blir lättare att hantera i kortare längder, men tappar även något i bärförmåga.

Andra varor från samma fabrikat