2017-11-27 00:00
Seved

Att vi är ett gäng personer som finner livet ute i naturen som en laddare för livet oavsett om det rör sig om jakt, fiske eller uteliv råder det inga tvivel om. Med några enkla frågor och snabba svar från våra fantastiska medarbetare får ni veta lite mer om oss som personer på Fritid & Vildmark. Nästa på tur är Anna-Lena som är en riktig stjärna på framförallt fiske men ni kan hitta henne lite överallt i butiken.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Det finns en fisketjärn i den nordvästra jämtländska skogen som jag har en speciell relation till :-)

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Ingen speciell plats egentligen utan kan definieras som ute i naturen.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Beror lite på aktivitet... men det som alltid följer med är kaffepanna, kaffe, sockerbitar, kompass, kniv, rep, eltejp, plastpåse, kåsa, tändstickor, eldstål och vakuumförpackat toalettpapper(tar lite plats och alltid torrt)

4) Vad finns i termosen? - Varmvatten, då kan jag välja mellan te, Choklad eller kaffe.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Det var en svår fråga med det måste nog bli min första borderterrier Noicy. Vi var med om så mycket tillsammmans.

6) Vad får mig att skratta? - Mina hundar.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Mitt Aclimaunderställ, Fjällräven ulltröja och en toppluva.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Mina fiskeprylar!! Åker inte någonstnas utan att ha fiskegrejjorna med. Vid jakt så är det min Sauer 101 Artemis .308 och pejlen.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Det var min pappa som introducerade mig för både jakten och fisket. Våra många vinterpromenader där pappa lädre oss, jag och min bror, att tyda spår och spårtecken. Minns en gång då jag och min bror fick agera harhundar i brist på stövare. Minns det så väl att vi fick ha varsin liten kobjällra i djupsnön och skulle väcka haren. Det var jobbigt och gnälligt då vi inte var så gamla och snön var djup:-). Det är humor för mig! Fiskade gjorde vi många gånger tillsammans och då var det mest mete som gällde.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Det blir ett enkelt val, nr 1, flötet som vilar.

    Vi rekommenderar