Om oss - Fritid & Vildmark

Nytt utseende - ny webbshop – landets modernaste skjutbiograf – ny inspirerande butik

Vår logo och profil är ett respektfullt hedrande av det vi älskar mest; vår norrländska natur, stunderna av stillhet med termoskaffe och myggspray medan ögat stilla tittar ut på guppande flöte eller vajjande höstlöv på eller inför det adrenalinpåslag som infinner sig när viltet visar sig efter timmar av väntan.

Det har hänt en hel del sedan vi startade för 35 år sedan. Verksamheten bakom namnet Fritid & Vildmark utgår nu som tidigare av ett respekt- & ansvarsfullt brukande av vad vår natur erbjuder och vad den ger tillbaka i form upplevelser och social samvaro. Alla vi som jobbar vid Fritid & Vildmark är ambassörer för ett aktivt uteliv och finner ett näst intill oersättligt värde i alla de tillfällen som tillbringas ute i det fria oavsett vilken aktivitet det är.

Fritid & Vildmark har servat aktiva människor sedan 1989 då allt startade i en friggebod på 13 kvm strax utanför Piteå. Ett arbete som lett till att vi nu har norra Sveriges bredaste sortiment för jakt, fiske och uteliv. Se oss gärna som Norrlands nav för alla friluftsintresserade oavsett kön, ålder eller erfarenhet.

Allt vi gör utgår från en enkel filosofi – kärleken till naturen. Det är den som gör att vi så noga väljer leverantörer utifrån kvalitet, säkerhet och funktion. Det är den som gör att vi anstränger oss lite extra för att presentera produkter för just dina behov. Så att du alltid kan göra ett tryggare val hos oss på Fritid & Vildmark.

För många av oss är stunderna i naturen få men efterlängtade. På Fritid & Vildmark tror vi på idén att hylla dessa guldkantade stunder och göra dem så fulländade som möjligt. Vi tar din fritid på allvar och vi vet att rätt utrustning gör det enklare för dig att njuta av livet utomhus.

Så om du skaffar utrymme för friluftsliv lovar vi att rusta dig för små och stora äventyr oavsett om det handlar om kunskap, råd eller utrustning. Välkommen in till oss innan du ger dig ut. Riktiga upplevelser börjar här.

 

Allt du behöver för ett rikt friluftsliv

 

Hos oss hittar du allt du behöver för att trivas extra bra i skog och mark, oavsett ålder, kön och erfarenhet. Med norra Sveriges bredaste sortiment för jakt, fiske och friluftsliv erbjuder vi:

  • Tillgänglighet dygnet runt genom vår webbshop. Där finner du det mesta i vårt sortiment samt information och bilder av våra dryga tretusen vapen i lager.

  • 1 500 m2 nybyggd butik i Piteå 

  • Norra Europas modernaste skjutbiograf med över 200 olika jaktsituationer.

  • Stort sortiment inom jakt- och vapentillbehör, utrustning för handladdning, optik m.m. I vår butik finns de flesta kända varumärkena representerade, nu även Sauer och Remington m.fl.

  • Vår egen vapenverkstad.

  • Jägarexamenutbildning i teori och praktik i våra lokaler som vecko eller intensivkurser. Vår egen internetbaserade teoridel eller vår nya jägarexamensapp i din mobiltelefon eller padda gör att du kan studera på distans och i din egen takt. Läs mer under Jägarexamen.

  • Fiskekort till bland annat Byskeälven, Piteås olika fiskevårdsföreningar, statens vatten ovan odlingsgränsen, Arjeplogskortet, Jokkmokkskortet m.fl.

  • Vi är medlem i Jaguar Gruppen, Skandinaviens största frivilliga inköpskedja för jaktutrustning

 

  • Dessutom delar vi med oss av vårt breda kontaktnät och lotsar er vidare till vad naturen kan erbjuda dig som söker mer än en genomresa.

 

  • Fritid & Vildmark förmedlar och kan skräddarsy jakt- och upplevelsearrangemang för både enskilda och företag. Omfattning och inriktning på arrangemangen avgör du själv, vi garanterar en upplevelse som väl motsvarar insatsen.

 

Varför du ska välja Fritid & Vildmark - Kunskap, utrustning, engagemang och naturligtvis trygghet.

 

Vissa kallar oss nördiga. Vi kallar det helhet. Oavsett du vill vandra i timmar i orörda fjäll eller tillbringa en trevlig stund i goda vänners sällskap på skjutbanan, så lägger vi manken till. Det är helt enkelt så vi är, vi som arbetar på Fritid & Vildmark.

Vi kombinerar service med ansvarskänsla och genuint intresse för ett meningsfullt friluftsliv. När du besöker/kontaktar oss möter du vår engagerade personal som hjälper dig med smarta lösningar och guidar dig till den utrustning som passar dig bäst.

Vi sätter en ära i att hålla oss uppdaterade om trender och nyheter inom både hårda och mjuka värden och delar gärna med oss av goda råd. Hos oss hittar du i princip allt du kan drömma om när det handlar om friluftsliv. Vi väljer vårt sortiment med omsorg och vet att våra varor håller hög kvalitet. Därför kan du alltid göra ett tryggare val hos oss.

 

Välkommen

Personalen på Fritid & Vildmark