2017-12-06 17:08
Seved

Här kommer en Joakim, vår grymme stjärna på jakten och allas dess tillbehör. En kille som startade sitt intresse av jakt och natur redan när han togs upp i sina föräldrars armar för första gången.

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Min hemby Sjulsmark. Nära till allt viktigt, jakt, fiske, familj och vänner

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Helt klart vår fantasiska fjällvärld, magiskt att komma dit oavsett årstid.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Oftast för mycket :-) Vill inte gärna sakna något. Tummar dock aldrig på yxa och tändstickor.

4) Vad finns i termosen? - Alltid kaffe.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Finns många kandidater, men Landinarnas Diva, strävhårig vorsteh har en speciell plats i mitt hjärta. Trots komplicerat benbrott vid 6 månaders ålder och uträknad av vetirinär jagade hon i 11 år utan problem. En sådan hund får man bara en gång i livet.

6) Vad får mig att skratta? - Extremt lättroad, skrattar åt allt inklusive mig själv.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Aclima ullunderställ. Har lätt för att svettas går inte ut i kallt väder utan ylle närmast kroppen från topp till tå.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Vornryggsäcken, mina hundpejlar från Garmin och Ultracom samt swingbladen.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Uppvuxen i en jaktsläkt, jaktlusten satt i dna:t. Men den som inte bara lärde mig om olika jaktformer utan även att respektera djur och natur var/är min far, Göran.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Dum fråga, helt klart kaffepanna och helt, går att titta på hur länge som helst.