2018-02-02 10:31
Seved

Skotern ett fantastiskt transportmedel som kan ta dig till platser som normalt inte är tillgängliga. Platser som är vackra och storslagna så ögat fäller en tår. Möjligheterna är många och med lite tanke kommer inte djurens väl och ve att kollidera med skoterkörandet. 

Några enkla kom ihåg

- Ser du djuren, älgar, renar, rådjur mm eller färska spår efter de, kör åt ett annat håll.

- Har du ett utfodringställe eller en annan plats där djuren uppehåller sig för födointag gör några spår mellan utfodringsstället och det närliggande skyddet.

- Kör ut ensilage eller annat lämpligt ätbart till djuren där ute. Placera maten på en väl skyddat plats på ett väl tilltaget avstånd från vägar. Skotern ger dig möjlighet att komma till dessa platser utan att alltför många svettdroppar rinner i pannan.  Forsätt med detta resten av vintern och en bra bit in i på våren. Aldrig försent att börja men sluta inte för tidigt.

Då kan man lätthet känna dubbel glädje och finna sig själv en plats att njuta av ett fantasiskt vinterlandskap, grilla sig en korv eller varför inte göra sig en klämjärnsmacka och njuta av den med en kopp varm choklad. 

Vi har en fantastsik vintertid framför oss. Låt små som stora, gamla som unga, djur som människor finna sig till ro. Andas, ät och njut av ljuset som kommer. 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
GeTt
Kod från Captcha-bild: