2018-03-21 10:00
Seved

Min väg till jägarexamen
För mig började intresset för djur och natur redan som liten då jag fick följa med min pappa och jaga, men även på en mängd andra äventyr i skogen.
Vi(han) hade uppfödning i en mindre skala av gråhundar i en där älgjakten var prio.
Där ligger mitt största intresse  i samspelet mellan jägare och hund.
Teorin till jägarexamen gjorde jag redan när jag var 15 år då det fanns som tillval på högstadiet, dock blev det aldrig av att skjuta upp då och åren gick .

Men så när jag var 25, kom jakthundarna in i mitt liv igen och då genom min sambo som jagade. Han jagade och jag som skötte träningen av hundarna. Barnen var små och tiden fanns ej just då till mer.

Men så för snart tre år sedan så tog vi en kull valpar på våran tik. Valpar blev det men liten valp blev över ville ingen ha honom. Mitt bästa val, jag behöll honom själv. Skott blev namnet på valpen och det är väl honom jag ska tacka för att jag tog tag i och gjorde klar min jägarexamen.

Eftersom det gått så många år sen jag skrev teorin så valde jag att göra om allt från början. Jag hade otroligt mycket hjälp av appen nya jägarskolan.
Sen var det själva skyttet som var orosmoment för mig eftersom jag var lite smällrädd. Men tog hjälp av proffsen på Fritid & Vildmark och det var guld värt. Det gick över förväntan, med tips, goda råd och övning i skjutbion så blev smällrädslan snabbt mindre och mindre till att försvinna helt.

Jag blev klar i början av Juni 2017. Det var otroligt spännande och roligt att kunna ta den egna bössan med ut i skogen efter att i så många år gått "naken" med hundarna. Hade dessutom turen att under hösten få skjuta mitt första vilt, en mård som min hund Skott skällde. Det var en häftig känsla, samspelet med hunden och att kunna avsluta på ett bra sätt.

Nu ser jag med spänning fram emot höstens jakter och då är jag förhoppningsvis är lite varmare i kläderna.

Lite tips om man är sugen på att ta jägarexamen tycker jag är att läsa mycket själv, kanske använda appen. Skulle jag göra om det nu, skulle jag ta en intensiv kurs. Sen ska man fråga mycket, inga frågor är för dumma.

Jag trivs och njuter av varje stund i skog och mark. Att ta jägarexamen är det bästa jag gjort och det är aldrig försent. 

För mer info om Jägarexamen hos oss klicka här

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
kUWu
Kod från Captcha-bild: