Hem » Jakt » Lockjakt » Lockpipor » Nordik Crying Bird Lockpipa Räv

Nordik Crying Bird Lockpipa Räv

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
På köpet!
299 SEK

Nordik Crying Bird är en lockpipa speciellt framtagen för att härma ljudet av skadade/stressade fåglar. Dessa ljud är mycket effektiva för lockjakt på räv och andra rovdjur. Denna pipa imiterar en mindre fågels ångestläte, som t.ex. hackspetten - ett ljud som alla rävar känner igen. Detta läte är extremt attraktivt för att locka in yngre rävar. En ung räv kanske aldrig har varit med om att slå en hare, men rävtiken har ofta burit hem småfåglar till valparna, så de är välförtrogna med dessa läten. Pipan är enkel att använda och fungerar mycket bra på sommaren och förhösten, då harskrikspipor ofta är mindre effektiva. Anledningen är förmodligen att yngre rävar måste vara försiktiga så att de inte själva råkar illa ut när de närmar sig ångestljudet ifrån ett större byte, vilket kan innebära att det är slaget av en större predatorer som en örn, lo eller annan vuxen räv.

 

Ångestskrik av hackspett För att härma ångestläten från hackspett så blås korta, intensiva och snabba stötar, eller hårda "trrr, trrr, trrr" i pipan.

Ångestskrik av vildkanin Om du blåser en jämn ström av luft genom pipan så får du ett mycket verklighetstroget ångestläte av vildkanin. Locka 15-30 sekunder och sitt tyst i 1-2 minuter. Upprepa sedan med 10-20 sekunders lockprepriser. Locka 15-20 minuter/pass.

Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • 139 SEK
  • Andra varor från samma fabrikat

  • 239 SEK
  • Nordik
    399 SEK
  • 249 SEK
  • 249 SEK