Mepps

Spinnarprodukterna från Mepps tillhör många sportfiskares absoluta favoriter då kvalitén och fångstförmågan har gjort Mepps otroligt populär genom årtionden. Mepps första spinnare uppfanns redan 1938 då fransmannen och ingenjören Andre Meulnart ganska snabbt förstod att han uppfunnit ett bete som skulle revolutionera fiskevärlden. Precision och noggrannhet hos Meulnart ledde fram till Mepps spinnare som sedan började spridas världen över. En amerikan upptäckte Meulnarts spinnare på en fisketur och började 1951 att importera och sälja den europeiska spinnaren i USA. En halv miljon spinnare hade Mepps sålt år 1960 och blev ganska snart det mest sålda fiskedraget i USA någonsin. Aglia är den mest klassiska spinnaren och utmärker sig med att den har ett rostfritt stålskaft. På skaftet finns också ett konkavt blad, spinnkroppen och en krok. Med anrik design och historia är Mepps den givna spinnaren för sötvattensfisket även i Sverige.

Tekniken fungerar så att spinnaren börjar rotera i samma ögonblick som den landar i vattnet. Den fungerar lika bra i strömt som i stilla vatten. Det är enkelt att göra ett spinnstopp för att på så sätt låta din Mepps falla neråt. Fisken lockas sedan av vibrationerna som Mepps spinnare avger. Mepps Aglia är världens mest sålda bete och har varit ett begrepp för sportfiskare i många år. Mepps Aglia har sin plats i många betesboxar och är försedd med en mycket vass trekrok. Vid invevning börjar den direkt att spinna och fungerar också som bete till de flesta arter, Mepps Aglia är alltså allround men passar framförallt till öring, abborre, röding och harr.

Våra Mepps spinnare kommer från fabriken i Frankrike och finns i flera färger och storlekar som de klassiska i silver-, guld- och kopparpläteringarna.