2017-11-19 00:00

Att vi är ett gäng personer som finner livet ute i naturen som en laddare för livet oavsett om det rör sig om jakt, fiske eller uteliv råder det inga tvivel om. Med några enkla frågor och snabba svar från våra fantastiska medarbetare får ni veta lite mer om oss som personer på Fritid & Vildmark. Först ut är Robert som är en riktig stjärna på framför allt vapen och optik.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Stugan i vackra Vidsel.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Sjön Långträsk några mil från stugan i Vidsel. Där åtskilliga timmar har spenderatssommar som vinter. Svårfiskad men en oemotståndlig utmaning.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Kaffepanna, börjar man fuska och prioritera bort kaffekokningenär man en förlorad själ.

4) Vad finns i termosen? -Silverte.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Min första gråhund Kvarnvallens Cruto. Han blev en duglig älghund trots rätt oduglig nybörjarhusse vars specialite var att klanta bort ståndskall.

6) Vad får mig att skratta? - Min sambos extremt dåliga humor.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Ylleunderställ och ylletröja. Är det ylle i plagen är jag nöjd.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Min Bergansmössa(Alaska cap) och vassa knivar.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Har min morbror P-E Lundberg att tacka för allt. Med stort tålamod och engagemang tog han sig an en ivrig nioåring med allt från farfyllda tjäderjakter med spets till rofyllt abborrfiske. Detta lade grunden till mitt naturintresse.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Absolut A, Ett flöte på vattnet.