Hem » Jakt » Lockjakt » Rävlock » Nordik Crying Bird Lockpipa Räv

Nordik Crying Bird Lockpipa Räv

Välj tillval till din produkt

LÄGG TILL NACKBAND FÖR LOCKPIPAN

LÄGG TILL NACKBAND FÖR LOCKPIPAN

Lägg till antingen ett nackband för 3 lockpipor eller 1 lockpipa så att du alltid har den lätt tillgänlig.

 • Vald Välj

  Nordik Lanyard 3 sling

  + 0 SEK (Ord. Pris 49 SEK)
 • Vald Välj

  Nordik Lanyard 1 sling

  + 0 SEK (Ord. Pris 49 SEK)
Rensa mitt val
På köpet!

På köpet!

Köp en lockpipa från Nordik och få ett nackband för smidig förvaring av dina lockpipor, med denna har du alltid lockpipona nära till hands.

 • Vald Välj

  Nordik Nackband för lockpipor

  + 0 SEK
Rensa mitt val
299 SEK
Lagerstatus: I lager

Nordik Crying Bird är en lockpipa speciellt framtagen för att härma ljudet av skadade/stressade fåglar. Dessa ljud är mycket effektiva för lockjakt på räv och andra rovdjur. Denna pipa imiterar en mindre fågels ångestläte, som t.ex. hackspetten - ett ljud som alla rävar känner igen. Detta läte är extremt attraktivt för att locka in yngre rävar. En ung räv kanske aldrig har varit med om att slå en hare, men rävtiken har ofta burit hem småfåglar till valparna, så de är välförtrogna med dessa läten. Pipan är enkel att använda och fungerar mycket bra på sommaren och förhösten, då harskrikspipor ofta är mindre effektiva. Anledningen är förmodligen att yngre rävar måste vara försiktiga så att de inte själva råkar illa ut när de närmar sig ångestljudet ifrån ett större byte, vilket kan innebära att det är slaget av en större predatorer som en örn, lo eller annan vuxen räv.

 

Ångestskrik av hackspett För att härma ångestläten från hackspett så blås korta, intensiva och snabba stötar, eller hårda "trrr, trrr, trrr" i pipan.

Ångestskrik av vildkanin Om du blåser en jämn ström av luft genom pipan så får du ett mycket verklighetstroget ångestläte av vildkanin. Locka 15-30 sekunder och sitt tyst i 1-2 minuter. Upprepa sedan med 10-20 sekunders lockprepriser. Locka 15-20 minuter/pass.

Andra varor från samma fabrikat
 • 49 SEK
 • 239 SEK
 • 249 SEK
 • 329 SEK