Hem » Jakt » Slakt » Knivslipar » Tormek T-4 Bushcraft Edition

Tormek T-4 Bushcraft Edition

1 2 3 4 5
(4.7/5) Baserat på 6 betyg.
3995 SEK

Med Tormek T-4 Bushcraft kan du slipa en mängd olika friluftsknivar, jaktknivar, fiskeknivar och yxor. Slipmaskinen är utrustad med Tormeks Originalslipsten som möjliggör två slipegenskaper i en och samma skiva. Du alternerar enkelt mellan grövre slipning på 220 korn och finare slipning som ger en yta motsvarande 1000 korn. Det innebär att du både kan återställa ett helt förstört verktyg och få det som nytt igen, men också enkelt skärpa upp ett verktyg som bara är slött. Genom att avsluta slipningen på läderbrynskivan polerar du slipfasen och bryner bort råeggen som bildats under slipning. Detta ger ditt verktyg absolut högsta skärpa och en polerad egg som håller länge.

Tormek T-4 Bushcraft har en helgjuten överdel i zink där maskinens vitala delar som motor, huvudaxel och fästen för universalstöd är integrerade. Stativets underdel är gjord i formsprutad ABS-plast. I sin helhet innebär det en stabil maskin som både tål tryck och har en oslagbar precision. Tack vare det integrerade handtaget kan du enkelt flytta maskinen när det behövs.

TORMEK T-4 är en vidareutveckling av T-3 modellen och tar precision och stabilitet till en helt ny nivå. Precis som T-8 har T-4 vitala funktioner, som motor och huvudaxel, monterade i en gjuten överdel, där även hylsorna för universalstödet är integrerade. Det ger en oslagbar precision för universalstödet, som är grunden till hela Tormeks jiggsystem. Du får en kvalitetsmaskin idealisk för hem och hobby och som kan slipa alla de vanligaste egg- verktygen. Utrustad med Tormek originalslipsten.

Levereras med:
Jigg för knivar
Jigg för yxor
Stenjusterare SP-650
Vinkel- mätare WM-200
Brynpasta PA-70
Tormek DVD och handbok i våtslipning.

Slipa knivar
Med den medföljande knivjiggen kan du slipa de flesta knivar. Jiggbredd 45 mm. Långa knivblad måste vara styva. Minsta längd på knivbladet 60 mm.

Slipa yxor
Den medföljande yxjiggen hjälper dig att hålla dina yxor vassa. Max. höjd 170 mm. Du kan slipa yxor med både rund och rak egg.

Specifikation:
Mått: Bredd 230 mm, djup 200 mm, höjd 260 mm
Vikt: Inkl. förp. 9,8 kg, enbart maskin 8,0 kg
Slipsten: Tormek originalslipsten, aluminiumoxid, 200×40 mm, 120 varv/min, vridmoment 8,4 Nm
Läderbrynskiva: 145×26 mm
Huvudaxel: Huvudaxel i rostfritt stål, EzyLock i komposit.
Stativ: Slagtålig ABS-plast, Överdel helgjuten i zink
Motor: Enfas industrimotor, 120 W (ineffekt), 230 V, 50 Hz
Drift 30 min/h, underhållsfri, tystgående, 54 dB
10 000 timmars driftstid
Garanti: 7 år

Andra varor från samma fabrikat

  • 595 SEK
  • 149 SEK
  • 199 SEK