Blogg RSS för Blogg

Tre tips på isfiske

Tre tips för ett roligare fiske på isen!
I skrivande stund ligger snötäcket tjockt och midvinterkylan biter som värst. Men bara vinden vänder så blir det nya förutsättningar för att komma sig ut på isen denna vinter.
För mig är isfiske så mycket mer än att köpa fiskekort till en premiär på ett inplanteringsvatten och fylla sin kvot. Precis som fiske sommartid ser jag glädje i att fånga fisk utav alla dess slag på olika metoder. Jag tänkte berätta lite om mina favoritmetoder för isfiske och delge även lite tips på hur man kan lyckas rätt bra med sitt isfiske.

Barn på fiske


Latmannen – Ismete
Det som verkligen fick igång mitt intresse för isfiske var för ett tiotal år sedan då jag blev introducerad till ismete. Först var denna metod synonymt med fiske efter gädda, men är också en metod som fungerar bra på alla typer av rovfiskar, såsom abborre, gös, öring, lake m. fl.

En av de viktigaste sakerna tycker jag vad gäller allt fiske, är att ta det till den nivå man själv tycker är lagom. Det finns absolut inga krav på att fiska med dyra spön och rullar och massor utav specialutrustning utan man kommer väldigt långt med några vanliga angeldon, med lämplig krok efter önskad fiskart och lämpligt bete. Lämpligt bete kan vara för abborre, t ex små mört, för gädda, stor mört, för öring räka eller små mört och lake gärna en fiskbit.
Borra några hål, aptera ut dina angeldon på isen. Sen bestämmer du själv. Vill du nu pimpla lite i ett hål? Göra upp en brasa? Grilla hamburgare? Bygga snögubbar? Ismete, eller angelfiske är en metod som passar bra i stora sällskap, och går även väl att genomföra med små barn. Och visst nappar det!

Lätt även för barn att fånga fisken och även de minsta kan följa med om man har rätt utrustning!
Allt man behöver är Ismetespön med rullar och vippor, eller traditionella angeldon, borr och lite bete.
Sköna stolar, skotrar, pulkor, grillar, god mat och goda vänner är ju dock det som förgyller.

Mårten fiskar

Den nöjda pimplaren – jakten på fiskelyckan och inte fisken
Handen på hjärtat. Hur många är det som verkligen pimplar för att fylla frysen idag? Nej fiske handlar om så mycket annat än mat på bordet, även om det kan vara trevligt med. Att få se soluppgången gnistra på en underbart vit vidd så långt ögat kan nå, djur och natur i blandad kompott med spänning och samkväm med familj och vänner, det är för mig fiske. Vad nöjd med vad du får, och gör inte pimpelfiske svårare än vad det behöver vara – om du inte vill.
Många är de vatten där det är helt fritt fiske, skärgården t ex. Där man helt anspråkslöst kan ge sig ut och pimpla efter många arter. Vare sig det är sik, abborre, mört eller snorgärs så anbefaller undertecknad att försöka se glädjen i det man fångar. Precis som barnen. Var nöjd bara det nappar!
Att ha ett anspråkslöst synsätt på sitt fiske gör det mycket roligare när man lyckas och ”bompassen” behöver inte kännas tråkiga. Det finns så mycket mer att ta in från intresset än ett ”fyllt kort” med regnbåge.
Glädje över en brax på pimpel kan man också ha – även som vuxen!

Experten – den ständigt lycksökande pimpelfiskarenOavsett om målet är att fånga fisk för att äta eller jaga nya rekord så är det ofta synonymt med den mer rutinerade fiskaren att utvecklingen skall gå framåt. Oavsett om det gäller val av fiskevatten eller om det gäller utrustning.

Flera gånger så är det en enkel slutsats för att lyckas bättre med sitt fiske. Det är valet av plats att fiska. Vissa vattendrag håller helt enkelt fler och/eller större fiskar än andra och detta tips är något som väldigt få fiskare bjuder med sig utav. ”Hemligjaure” förblir en okänd plats kvar för dig att upptäcka. Här gäller det se tjusningen och spänningen i att utforska nya vatten. Se det som ett äventyr, och gläds åt det tillfället då du hittar ditt nya ”smultronställe”.
Vad gäller utrustning däremot så finns det en hel del tips.
Något som blivit mycket populärt de senaste åren är att fiska med en Jaw Jacker. Detta är en attrapp som du apterar ett pimpelspö i och när fisken nappar gör den mothugget åt dig. Den självfiskande spöhållaren. Detta ger dig möjlighet att enklare kunna fiska med ett till spö, där det är tillåtet och således fångar fler fiskar!
Ett annat tips är att våga gå ur gamla mönster. Många sitter och pimplar med samma blänken år efter år, men det finns så många olika beten att prova.
Det första tipset är mormyska. Mormyskan är en liten krok beklädd med wolfram, som går att fås i många färger. Mormyskan kan med fördel fiskas med tunn lina, då betet är väldigt lätt. Effektiv på nästan alla fiskarter, men särdeles bra på t ex harr, sik, öring och tröga abborrar. Mormyskan bör betas på med en maggot eller en liten pinkie (minimaggot). Många gånger så kan det vara skillnaden mellan succé eller fiasko då fisken inte biter på ditt vanliga favoritblänke.
Nästa tips riktas framförallt till dig som vill ha de stora rovfiskarna. Vid fiske efter öring eller stor abborre, som är rovfiskar kan ofta lite större rörliga beten vara tricket för att lura de största fiskarna. En balanspirk, eller en vertikaljigg, helt utan naturligt bete lurar fisken genom dess hugginstinkt. Denna typ av pimpelfiske är särdeles bra då stor fisk är på bettet. Undertecknad har fångat riktigt stora abborrar på jigg under vinterfiske.
Sista, men kanske viktigaste tipset gäller något så basalt som att beta om ofta.
Vid fiske med traditionellt blänke eller pirk och krok agnad med maggot eller mask så är det ju det naturliga betet som får fisken att hugga i slutändan. Blänket jobbar med ljud och rörelse för att locka till sig fisken, men det är på det naturliga betet som fisken nappar. Så byt maggot eller mask rätt ofta så den luktar starkt och gott. Det ger fler fiskar i slutändan.

Abborre fångad på mormyska ett gäng glada ismetare Stor abborre på okonventinell metod
Hos oss på Fritid och Vildmark hittar du allt du behöver för ditt vinterfiske, och mer därtill!
Till sist vill jag önska er ett skitfiske!
/Mårten Sandkvist

 

 

Mårten
2018-02-12 15:00

Vi rekommenderar

399,00 SEK
från 16,63 SEK / mnd.
3495,00 SEK
från 145,63 SEK / mnd.
Stoxdal
299,00 SEK
från 12,46 SEK / mnd.

Skriv en kommentar


Lite om pistolskytte

Lite om varianterna inom Pistolskyttet

Precision
Den klassiska och vanligaste tävlingsformen inom pistolskyttet. Ett antal serier om fem skott vardera på 25 meter med en hand. 5 minuter per serie och alltid med en internationell pistoltavla som mål.
Kräver mycket fokus och är svårare än man kan tro. Lätt att mäta resultat då tävlingarna alltid görs på samma sätt. Krävs ganska lite material och tid att ställa i ordning för tävling.


Fältskyttet
En betydlig mer varierad och omväxlande tävlingsform än precision. En fälttävling består av ett antal olika stationer som alla ser olika ut. Avstånden, skjuttiderna, skjutställningarna samt form och storlek på målen kan variera. Man går i grupper, så kallade patruller, mellan stationerna. Antalet skyttar per patrull och antalet stationer kan variera beroende på typen av tävlingen. På de flesta stationer räknas endast träff eller bom, placeringen av skottet på tavlan spelar endast roll på vissa utvalda poängmål.


PPC
Mer dynamiskt än båda ovanstående men mindre varierande än fältskyttet. Inom PPC finns det ett antal olika vapengrupper. Antal skott, avstånd, tid och skjutställningar varierar beroende på vapengrupp men inom samma grupp skjuts PPC alltid på samma sätt. Inom samtliga grupper krävs omladdning av vapnet under skjuttiden, avstånden varierar mellan 3-50 yards. På 50 yards skjuter man sittande, liggandes samt med stöd av en stolpe, en så kallad barrikad.


Magnumfält
Något av en blandning av fältskytte och precision. Målen är oftast fältskyttemål men större vikt läggs vid träffarnas placering. Skyttet sker med vapen i magnumkaliber, mer rekyl men bättre kulbana. Avstånden är betydligt längre än i vanligt fältskytte, ibland upp emot 180 meter.

#mblog

 

Petter
2018-02-07 19:20

Skriv en kommentar


Köra skoter, äta ute och lite eftertanke

Skotern ett fantastiskt transportmedel som kan ta dig till platser som normalt inte är tillgängliga. Platser som är vackra och storslagna så ögat fäller en tår. Möjligheterna är många och med lite tanke kommer inte djurens väl och ve att kollidera med skoterkörandet. 

Några enkla kom ihåg

- Ser du djuren, älgar, renar, rådjur mm eller färska spår efter de, kör åt ett annat håll.

- Har du ett utfodringställe eller en annan plats där djuren uppehåller sig för födointag gör några spår mellan utfodringsstället och det närliggande skyddet.

- Kör ut ensilage eller annat lämpligt ätbart till djuren där ute. Placera maten på en väl skyddat plats på ett väl tilltaget avstånd från vägar. Skotern ger dig möjlighet att komma till dessa platser utan att alltför många svettdroppar rinner i pannan.  Forsätt med detta resten av vintern och en bra bit in i på våren. Aldrig försent att börja men sluta inte för tidigt.

Då kan man lätthet känna dubbel glädje och finna sig själv en plats att njuta av ett fantasiskt vinterlandskap, grilla sig en korv eller varför inte göra sig en klämjärnsmacka och njuta av den med en kopp varm choklad. 

Vi har en fantastsik vintertid framför oss. Låt små som stora, gamla som unga, djur som människor finna sig till ro. Andas, ät och njut av ljuset som kommer. 

Seved
2018-02-02 10:31

Vi rekommenderar

Mustang
795,00 SEK
från 33,13 SEK / mnd.
Mustang
595,00 SEK
från 24,79 SEK / mnd.
335,00 SEK
från 13,96 SEK / mnd.

Skriv en kommentar


Sedan har vi Seved, ägaren av Fritid & Vildmark


Namn: Seved Wiklund
1) Det här hit jag kommer när jag kommer hem? – Även om platsen är specifik och väldigt känd för mig så den sammanfattas den så här: Där hundarna får skälla, skorna/kläderna får torka framför spisen, Tv:n endast visar nyheter och sport, barnen kan springa in och ut även om skorna är på, motorsågen kan slipas på bron, morgonens tandborstning kan ske utomhus och vänskapen främjas över en kopp kaffe. ”That’s my home”
2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelska frasen, "This is my nature"? – Platsen/platser där jag kan se träden växa, gräset grönska, svalor flyga, björktrastarna hoppa, vattnet flyta iväg och djuren i naturen var en del av vardagen.
Det är platser som fångar ögat, öppnar sinnen och efter att blundat tagit ett djupt andetag så finns den där igen. ”Jag är en del av det, jag är här och nu”
3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? – Termos, smörgås, vatten och någon lite godbit alltid med, resten i säcken beror lite på vad som ska göras. Men den brukar bli full. Har dock några ryggsäckar med olika storlek och använder principen hellre liten och full än stor med lite i. (Det lever om och hoppar omkring med stor ryggsäck med lite grejjor i)
4) Vad finns i termosen? - Te med lite socker i under jakten och i alla andra fall kaffe. (Te kan drickas kallt vilket inte kaffe kan)
5) Hunden som jag tar med mig till himlen? - Alla hundar man haft har fångat en med sina egenskaper, vilket gjort dem unika. Min förhoppning är att vi alla möts där uppe och fortsätter vara tillsammans. Frågan är bara om jag platsar med dem.
6) Vad får mig att skratta? - Torr, enkel, igenkännande humor som berättas i öppet och glatt sinne. ”Gubbhumor” som mina kära barn och yngre kollegor uttrycker det.
7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall höstdag? – Mössa, vantar och gärna en undertröja.
8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? – Då jakten med hund(älghund) är mitt absolut största intresse så är hundpejlen, en vass kniv och tändstickor prylarna som gör att livet kan vara helt underbart trots att hunden är borta natten lång.
9) Hur kom du i kontakt med jakten och /eller fisket från allra första början? – Ett naturligt och historiskt arv. Föddes på ett sådant ställe, under en sådan tid och under sådana förhållandena att det var bara så, vilket jag är otroligt glad över. Kom från pappa, mamma samt mor- och farföräldrar där jakten och fisket var en naturlig del och ibland enda alternativet av att ha mat på bordet.
10) Världens bästa tevebild för dig är det? 1) ett flöte som vilar på vattenytan 2) en kaffepanna på en eld som sprakar 3) Games of Thrones – Under så många timmar, dagar, veckor som denna bild(serie av bilder) med kaffepanna och eld har gått och jag fortfarande kan se på den, är de andra alternativen inget alternativ.

Seved
2018-01-22 12:43

Vi rekommenderar

Garmin
6495,00 SEK
från 270,63 SEK / mnd.
Sitka
349,00 SEK
från 14,54 SEK / mnd.

Stefan vår andra stjärna i verkstaden är på tur

Stefan vår andra verkstadsstjärna är näst på tur i vår presentation av medarbetare. Förmodligen den arbetsammaste av oss och som har mest projekt igång? 

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Utterliden, Arvidsjaurs kommun.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - I alla skogar som innehåller vilt :-) men skogarna runt Sandberget är oerhört rofyllda.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Yxa, kaffepanna samt stekpanna.

4) Vad finns i termosen? - Ingen termos, kokar alltid mitt kaffe ute.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Min första finnspets, Touvie. En hund som man bara får en gång.

6) Vad får mig att skratta? - En bra dag då hunen/hundarna har skött sig.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Vadmalskläderna och mina egentillverkade järnkängor sedan jag jobbade där.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Bössan, ryggsäcken, kaffepannan och kniven

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Föddes med det, fanns inget val att inte komma nära jakten och fisket.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Kaffepanna över en tjärvedseld. Då har man en goda skogslukten till bilden.

Seved
2018-01-07 13:26

Näst ut i vår presentation har vi Robert W, Chefen på lagret....

Näst ut har vi vår presentation har vi Robert Westerberg, Chefen på lagret och han som har hand om alla skickningar. Företagets största godisråtta är han också :-) 

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Numera är det Renön, Piteå. Litet, lugnt ställe vid vattnet.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Boksel intill Byskeälven.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Termos, GODIS, rökt fläsk och gärna en GOD KAKA.

4) Vad finns i termosen? - Kaffe absolut och gärna två termosar.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Vår Smilla en parsonterrier, den absolut snällaste terriern som finns.

6) Vad får mig att skratta? - Har lätt till skratt så historierna behöver inte alltid vara bra.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Mitt Härkila ställ, används året runt i alla avseenden.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Bössan och ryggsäcken.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Fisket genom min far och jakten genom min sambo Jeanette.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Kaffepanna på en eld som sprakar.

Seved
2018-01-05 12:04

Här kommer Minna, hon som har koll allt, alla och hela tiden..

NNäst ut har vi vår Drottning Minna som har koll på det mesta oavett om det är tid, personer eller saker på firman. hon sköter det mycket av administrationen och av henne får ni bland annat svar av när ni ringer eller mailar vår onlinebutik

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Piteå

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Stugan i Boksel(Arivdsjaurs Kommun)och allt omkring där.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Mat och något varmt att dricka.

4) Vad finns i termosen? - Kaffe och varm Choklad

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Jämthunden Strong som jag växte upp med och Jämthunden vi har nu Django.

6) Vad får mig att skratta? - Får nog svara allt möjligt där.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Mitt Aclima underställ.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Mina Alpina Trapper kängor.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Genom Pappa och mina bröder som allt haft ett stort intresse för att vara ute och speciellt jakten.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Hmm inget av det men tar nog Nr 1.

Seved
2017-12-14 17:41

Här kommer den grymma Joakim

Här kommer en Joakim, vår grymme stjärna på jakten och allas dess tillbehör. En kille som startade sitt intresse av jakt och natur redan när han togs upp i sina föräldrars armar för första gången.

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Min hemby Sjulsmark. Nära till allt viktigt, jakt, fiske, familj och vänner

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Helt klart vår fantasiska fjällvärld, magiskt att komma dit oavsett årstid.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Oftast för mycket :-) Vill inte gärna sakna något. Tummar dock aldrig på yxa och tändstickor.

4) Vad finns i termosen? - Alltid kaffe.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Finns många kandidater, men Landinarnas Diva, strävhårig vorsteh har en speciell plats i mitt hjärta. Trots komplicerat benbrott vid 6 månaders ålder och uträknad av vetirinär jagade hon i 11 år utan problem. En sådan hund får man bara en gång i livet.

6) Vad får mig att skratta? - Extremt lättroad, skrattar åt allt inklusive mig själv.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Aclima ullunderställ. Har lätt för att svettas går inte ut i kallt väder utan ylle närmast kroppen från topp till tå.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Vornryggsäcken, mina hundpejlar från Garmin och Ultracom samt swingbladen.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Uppvuxen i en jaktsläkt, jaktlusten satt i dna:t. Men den som inte bara lärde mig om olika jaktformer utan även att respektera djur och natur var/är min far, Göran.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Dum fråga, helt klart kaffepanna och helt, går att titta på hur länge som helst.

Seved
2017-12-06 17:08

Vi rekommenderar

Barnes
695,00 SEK
från 28,96 SEK / mnd.
695,00 SEK
från 28,96 SEK / mnd.
Zodiac
4295,00 SEK
från 178,96 SEK / mnd.

Christopher, Västkustbon som hittade upp

Nu är turen i vår enkla presentation kommen till Christopher, Västkustbon som hittade upp. Med sig upp tog han kunskapen om gps, pejlar och all annan elektronik. Christopher grabben som har hand om vår webbshop.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Många av mina vänner och familj skulle understryka och hålla med om jag skrev Fritid & Vildmark:-) Men efter en dag på jobbet när jag kommer hem till vår gård, möts av min dotter i dörren som säger att hon lagat mat åt mig och det smakar jättegott samtidigt som hon får trycka sig fram bland alla hundar som ockås vill hälsa mig välkommen. Då känner jag mig hemma.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Skogarna i Hedekas där jag är född och lärde mig jaga ihop med min far och taxarna.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Termos, korv, bröd, senap och vatten.

4) Vad finns i termosen? - Kokkaffe, Lemmelkaffe

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Min första hund Ellensborg Qulman som går under namnet Turbo.

6) Vad får mig att skratta? - Mitt liv skulle bli en spännande bok och när jag tänker tillbaka på allt jag hunnit med och alla fantasiska människor jag träffat på vägen, då kan jag skratta och veta vad som än händer så har jag alltid vänner och familj omkring mig som skulle ställa upp.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Aclima underställ är helt klart det bästa för att hålla värmen.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Bra kläder som håller mig varm och bra kängor som håller mina fötter torra.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Min farfar och min far.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Blir ett flöte på vattnet.

Seved
2017-12-04 09:18

Vi rekommenderar

Ultracom
6595,00 SEK
från 274,79 SEK / mnd.
Lemmel
99,00 SEK
från 4,13 SEK / mnd.
Uovision
3195,00 SEK
från 133,13 SEK / mnd.
Hornady
495,00 SEK
från 20,63 SEK / mnd.

Våran Johan, en stycke jakt- & vapenhistoria

Nu är det Johans tur, som trots sina ringa ålder är ett stycke jakt & vapenhistoria. Söker man den lilla extra kunskapen är Johan alternativet.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Skogen vid mina föräldrars hemställen utanför Arvidsjaur och Piteå.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Min morfars gammla flottarkoja "mitt i ingenstans".

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Yxa, torrkött, fika/lunch, kaffepanna och Kokkaffe.

4) Vad finns i termosen? - Choklad om barnen är med och en kall vinterdag buljong.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Träffar förhoppningsvis alla där.

6) Vad får mig att skratta? - Mina barn och goda vänners sällskap.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Varma skor, ullunderställ och ylletröja.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Kniv och tändstickor.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Från födseln kom jakt, fiske och hundar in som en naturlig del genom familjen.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Där svara jag nummer två, eld och kaffepanna.

Seved
2017-12-03 00:00

Vi rekommenderar

Sonic
2500,00 SEK
från 104,17 SEK / mnd.
Sauer
295,00 SEK
från 12,29 SEK / mnd.
Sauer
1495,00 SEK
från 62,29 SEK / mnd.

Här kommer Chefen över skjutbiografen, Krister

Att vi är ett gäng personer som finner livet ute i naturen som en laddare för livet oavsett om det rör sig om jakt, fiske eller uteliv råder det inga tvivel om. Med några enkla frågor och snabba svar från våra fantastiska medarbetare får ni veta lite mer om oss som personer på Fritid & Vildmark. Här kommer Chefen övers kjutbiografen, Krister.. En kille som är lugnet själv när det bär till att lära nya som gamla att skjuta. 

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Skogen alternativ stugan vid havet.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Sandön, Jävre.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Korvbit och en öl.

4) Vad finns i termosen? - Choklad

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Där blir det en jämthund eller en stövare.

6) Vad får mig att skratta? - Mina barnbarn eller när kompisen bommar :-)

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Långkalsonger

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Tändstickor är ett måste.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Redan vid födseln kom jag i kontakt med jakt, hundar och fiske. Fanns i DNA:t

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - B även om jag inte dricker kaffe själv

2017-11-29 00:00

Vi rekommenderar

Ultracom
6595,00 SEK
från 274,79 SEK / mnd.
895,00 SEK
från 37,29 SEK / mnd.

Nu är turen kommen till Mårten

Nu är turen kommen att presentera Mårten, kungen av fiske vid Fritid & Vildmark.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Bollnäs

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Vattnet

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Fiskeprylar å fiskeprylar

4) Vad finns i termosen? - Kaffe 

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Allergisk mot pälsdjur så det får bli en gös istället.

6) Vad får mig att skratta? - Alejandro Fuentes Bergström

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Flytoverall och mitt Aclima Hotwool underställ.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Min båt med tillhörande fiskeprylar.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Pappa gav mig ett metspö vid 4 års ålder. Jag fick en stor brax och på den vägen är det...

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Lätt första alternativet, flötet och vattnet :-)

Seved
2017-11-28 00:00

Vi rekommenderar

Anna-Lena fiskedrottningen som finns med lite överallt

Att vi är ett gäng personer som finner livet ute i naturen som en laddare för livet oavsett om det rör sig om jakt, fiske eller uteliv råder det inga tvivel om. Med några enkla frågor och snabba svar från våra fantastiska medarbetare får ni veta lite mer om oss som personer på Fritid & Vildmark. Nästa på tur är Anna-Lena som är en riktig stjärna på framförallt fiske men ni kan hitta henne lite överallt i butiken.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Det finns en fisketjärn i den nordvästra jämtländska skogen som jag har en speciell relation till :-)

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Ingen speciell plats egentligen utan kan definieras som ute i naturen.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Beror lite på aktivitet... men det som alltid följer med är kaffepanna, kaffe, sockerbitar, kompass, kniv, rep, eltejp, plastpåse, kåsa, tändstickor, eldstål och vakuumförpackat toalettpapper(tar lite plats och alltid torrt)

4) Vad finns i termosen? - Varmvatten, då kan jag välja mellan te, Choklad eller kaffe.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Det var en svår fråga med det måste nog bli min första borderterrier Noicy. Vi var med om så mycket tillsammmans.

6) Vad får mig att skratta? - Mina hundar.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Mitt Aclimaunderställ, Fjällräven ulltröja och en toppluva.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Mina fiskeprylar!! Åker inte någonstnas utan att ha fiskegrejjorna med. Vid jakt så är det min Sauer 101 Artemis .308 och pejlen.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Det var min pappa som introducerade mig för både jakten och fisket. Våra många vinterpromenader där pappa lädre oss, jag och min bror, att tyda spår och spårtecken. Minns en gång då jag och min bror fick agera harhundar i brist på stövare. Minns det så väl att vi fick ha varsin liten kobjällra i djupsnön och skulle väcka haren. Det var jobbigt och gnälligt då vi inte var så gamla och snön var djup:-). Det är humor för mig! Fiskade gjorde vi många gånger tillsammans och då var det mest mete som gällde.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Det blir ett enkelt val, nr 1, flötet som vilar.

Seved
2017-11-27 00:00

Vi rekommenderar

Aclima
750,00 SEK
från 31,25 SEK / mnd.

Petter vår stjärna på vapen och optik

Att vi är ett gäng personer som finner livet ute i naturen som en laddare för livet oavsett om det rör sig om jakt, fiske eller uteliv råder det inga tvivel om. Med några enkla frågor och snabba svar från våra fantastiska medarbetare får ni veta lite mer om oss som personer på Fritid & Vildmark. Här kommer Petter vår superstjärna på vapen, Optik och oantastligt etta på skyttevapen för en hand.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Piteå, även om jag inte är pitebo från början

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Stugan vid älven några mil norr om Töre.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - En varm tröja, något att äta och termosen eller vattenflaskan.

4) Vad finns i termosen? - Varmt vatten, kaffe & chokladpåsar vid sidan om.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - En jämte, inte ägt en själv än men jagat en hel del med dem.

6) Vad får mig att skratta? - Allt möjligt, har för det mesta nära till skratt.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Ullunderstället

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Förutom bössan så är det hölsterryggsäcken oftast med.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Följde med både mor och far på älgpass som liten parvel.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Kaffepannan och elden.

Seved
2017-11-27 00:00

Vi rekommenderar

Vorn
2495,00 SEK
från 103,96 SEK / mnd.
Lapua
625,00 SEK
från 26,04 SEK / mnd.

Skriv en kommentar


Vilka är vi, Robert

Att vi är ett gäng personer som finner livet ute i naturen som en laddare för livet oavsett om det rör sig om jakt, fiske eller uteliv råder det inga tvivel om. Med några enkla frågor och snabba svar från våra fantastiska medarbetare får ni veta lite mer om oss som personer på Fritid & Vildmark. Först ut är Robert som är en riktig stjärna på framför allt vapen och optik.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Stugan i vackra Vidsel.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - Sjön Långträsk några mil från stugan i Vidsel. Där åtskilliga timmar har spenderatssommar som vinter. Svårfiskad men en oemotståndlig utmaning.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Kaffepanna, börjar man fuska och prioritera bort kaffekokningenär man en förlorad själ.

4) Vad finns i termosen? -Silverte.

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Min första gråhund Kvarnvallens Cruto. Han blev en duglig älghund trots rätt oduglig nybörjarhusse vars specialite var att klanta bort ståndskall.

6) Vad får mig att skratta? - Min sambos extremt dåliga humor.

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Ylleunderställ och ylletröja. Är det ylle i plagen är jag nöjd.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Min Bergansmössa(Alaska cap) och vassa knivar.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Har min morbror P-E Lundberg att tacka för allt. Med stort tålamod och engagemang tog han sig an en ivrig nioåring med allt från farfyllda tjäderjakter med spets till rofyllt abborrfiske. Detta lade grunden till mitt naturintresse.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - Absolut A, Ett flöte på vattnet.

2017-11-19 00:00

Vi rekommenderar

Lemmel
99,00 SEK
från 4,13 SEK / mnd.

Vilka är vi, Katarina

Nästa ut i vår presentation av oss på Fritid & Vildmark är Katarina. Katarina har koll på av allt vad gäller kläder, skor och camping.

 

1) Det är hit jag kommer när jag kommer hem? - Det är mer en känsla än en specifik plats, det är där jag känner mig fri, lycklig och lever precis där och då med dom som känner mig bäst.

2) Var är platsen för dig som kan sammanfattas i den engelsa frasen "this is my nature"? - I skogen, där det enda ljud som hörs är en sprakande eld, vindens susande och skogens talande tystnad.

3) Vad finns i ryggsäcken när jag ger mig ut? - Korv, alltid korv och helst Jokkmokkskorv.

4) Vad finns i termosen? - Kaffe och varm cholkad om jag har sonen med mig

5) Hunden som jag tar med till himlen? - Då får det bli King vår första gråhund familjen hade.

6) Vad får mig att skratta? - Min son. Han är min korv och jag hans ketchup :-)

7) Vilket/Vilka plagg vill jag inte vara utan när jag vistas ute en kall dag höstdag? - Mitt Aclima underställ, då håller jag mig varm.

8) Vilken pryl/prylar vill jag inte vara utan när jag utövar mitt naturintresse? - Min vandringskängor. Då kan jag gå hur långt som helst.

9) Hur kom du i kontakt med jakten och/eller fisket från allra första början? - Var nog inte mer än sex år då jag började följa min pappa ut på älgjakten. Bästa jag visste.

10) Vilket av följande är för dig världens bästa tevebild? A) Ett flöte som vilar på vattenytan B) En kaffepanna på en eld som sprakar C) Games of thrones - En kaffepanna på en eld som sprakar. Bland det bästa stunderna har man runt en eld i gott sällskap.

2017-11-17 00:00